OVER ONS

Betekenis: ‘Wie probeert om met zijn manieren in de smaak te vallen’.
Voorbeeld: ‘Het meisje droeg een koket kort rokje’.
Verwanten: “charmant”, “elegant” & “ijdel”

“Wij”, “Team Koket”, bestaat uit Britt en Gigi. Aangenaam en leuk dat je bij ons bent! Geboren op het Rotterdamse “Stikkerpad” en ouders die toen al met elkaar bevriend waren, zijn wij eigenlijk al sinds de pampers met elkaar verwikkeld.

Jammer genoeg zijn we door verhuizingen elkaar uit het oog verloren en hebben we een groot gedeelte van onze jeugd elders doorgebracht. Maar, waar het bloed niet kruipen kan vonden we (hoe kan het ook anders) elkaar op oudere leeftijd in de kroeg weer terug en de rest is eigenlijk geschiedenis.

Beiden kunnen we wel stellen opgegroeid te zijn in een gezin waarbij gezelligheid, warmte en geborgenheid centraal staat en juist dat maakt onze samenwerking ook zo uniek. Met moeders die destijds al dagelijks bezig waren met hun interieur, het knutselen van een deurkrans, de plantjes in de tuin, een ontbijtje op de zondag en een mooi gedekte tafel met kerst, valt de appel niet ver van de boom. Dat kneuterige zat er al vroeg in!

Die geborgenheid en gezelligheid vertaalt zich bij ons in het samen zijn aan tafel. Niet alleen maar met elkaar als gezin maar ook met familie en vrienden. Dit is waar herinneringen ontstaan, waar wordt gelachen maar ook wordt gehuild en dat is wat het ons zo dierbaar maakt. Een van de meest belangrijkste onderdelen van zo’n tafel is het tafellinnen en juist dat onderdeel bracht ons op Koket!

Het woord ‘Koket’ deed ons denken aan iets puurs, aan iets charmants en aangenaams maar ook aan iets eenvoudigs en toch elegants. De pakkende oer-Hollandse benaming brengt ons terug naar vroeger, vroeger, in de tijd dat iedereen nog fruit kocht bij de groenteboer en vlees bij de slager. De tijd waarin we voor ons zilverservies spaarde en je glaswerk nog van kristal moest zijn.

In een wereld vol massa en eenheidsworsten hebben we met Koket een mooi en elegant maar toch nonchalant, huiselijk en Hollands product willen creëren. Een product dat ontstaan is vanuit de behoefte om terug te gaan, om terug naar de basis en om terug te gaan naar kwaliteit!

Dat er ook bij jou thuis maar heel veel mooie herinneringen gemaakt mogen worden aan een KOKET gedekte tafel!

Veel liefs van Britt en Gigi, Groetjes! X